lördag, december 25, 2010

A week in review

Det har varit en något turbulent vecka hos Chez Andersson.

20101223_d5img017

Det började med att Isabel väckte mig kl 4 på morgonen, natten till måndag och sa med panik i rösten att hon svalt en ballong.
När vi väl vaknat tillräckligt för att tänka klart var såklart vår första fråga om hon kunde tänka sig att det varit en dröm.

Nja, sa hon, hon trodde det hade hänt.

Så efter ett samtal med 1177 så kom vi fram till att hon nog fick sova i vår säng resten av natten. Det kändes bäst så.
De trodde inte det skulle vara ngt problem - den satt inte i luftstrupen (om den nu var i kroppen överhuvudtaget) utan hade i så fall kommit ner i magen.
Fastnade den på vägen ut skulle hon få ont i magen och då fick vi ju åka till sjukhuset.

Vi lade oss igen och försökte slappna av och somna när Isabel hostade till ett par gånger och sedan kräkte ner både min och Rickards säng. Antagligen av anspänningen.

Vid det här laget har ballongen säkert kommit ut, om hon som sagt svalde den alls. Hon hade ganska klara minnesbilder av vad som hänt när hon och jag pratade om det på kvällen efter.
Bl a sa hon att den först kommit fel i halsen och sedan glidit ner i matstrupen innan hon hunnit hindra det.

Nu har hon fått ballongförbud på obestämd framtid.

20101223_d5img029

I onsdags morse (sista dagen att jobba innan julhelgen) hade Sofia konstiga prickar på kroppen på morgonen när jag hjälpte henne på med kläderna. Små klara blåsor med vätska i och en liten rodnad runt om. Vattkoppor?
Isabel var klar och redo att gå till skolan och jag hade att göra på jobbet så först tänkte jag att jag lämnar henne på dagis i alla fall, men när Isabel väl var avlämnad och vi kom bort på dagis så frågade jag fröknarna om de kunde avgöra vad prickarna var.

De höll med om att det var ganska likt vattkoppor så Sofia fick följa med hem igen. På vägen till bilen sprang jag på skolsköterskan som snällt nog lät oss följa med upp så hon kunde ta en titt, och hon höll med om diagnosen.

Jag ringde till mina svärföräldrar som sa att det gick utmärkt att lämna Sofia hos dem så jag kunde komma till jobbet i alla fall. Kusinerna skulle vara där, men de hade vattkoppor båda två i somras som tur var.
Så en tur ut till Bara fick det bli och sedan till jobbet.

Strax efter lunch körde jag hem och käkade innan jag tog en tur till Bara igen (superdåligt väglag!!) för att hämta tösabiten.

Vi skulle firat jul med mina föräldrar, men min moster har haft bältros för ett par år sedan och då fått rådet att inte utsätta sig för vattkoppssmitta igen då det kan få bältrosen att blossa upp. Jag läste på på nätet och hittade motsatt information, men tog ändå beslutet att vi skulle fira med svärföräldrarna istället och inte riskera ngt. Sedan visade det sig att min far inte vet om han haft vattkoppor, och han var inte sugen på att ta reda på det genom att utsätta sig för smitta.

20101223_d5img057

Så här glad kan man vara fastän man har vattkoppor.

Hon har ett par prickar lite här och var, men är helt obesvärad av dem. Jag har hittat ett par på och i örat, i håret, ryggen och magen och en eller två på benet. Hon klagade på att det gjorde ont i munnen igår och hon hade något på insidan av kinden men det kunde lika gärna vara att hon bitit sig.

Så nu är det bara att räkna ner 14 dagar (-3 för passerad tid) tills Isabel visar symtom. Lagom till det är dags att börja skolan igen efter jullovet.

Julafton blev alldeles händelsefattig i jämförelse. Tjejerna fick var sin docka som vi tagit med oss hem från New York (foto får komma senare då det inte hunnits med). De blev mycket omtyckta.
Sofia har döpt sin till Annika efter favoritdagisfröken och Isabels har fått det ståtliga namnet Marinella Mariella efter två söta bebisar på dagis. (Hon går inte på dagis själv längre, men följer med in för att hämta Sofia ofta nog för att veta vad barnen heter.)

1 kommentar:

Karin sa...

Vilken dramatik! Skönt att ni är lite lediga och kan pusta åtminstone! Det där med bältros är lömskt - vet att vi också fick olika bud. Skulle det bli jobbigt för någon av tjejerna rekommenderar jag potatismjöl - klådstillande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...