fredag, januari 26, 2007

I &heart; Malmö

Vaknade i morse och upptäckte att Tösen hade feber. Lätt val vem som stannade hemma idag. Mannen skulle sitta ensam på supportlinjen på jobbet så det var inget att tjafsa om.

Efter en timmes morgonTV (Backyardigans (Yuck), Miffy, Dora och Traktorn Tom) åt vi frukost. Eller, jag åt frukost och Tösen petade i sig en halv risifrutti (utan sylt) och en halv rostad macka med smör och leverpastej.

Efter påklädning skulle vi ge oss ut till Möllan för diverse inköp men då snöade det och blåste så vi fick vänta.

En kvart senare hade det lugnat sig så vi kunde ge oss ut.

Följande inhandlades:
Parmesan, Gruyere, San Danielle-skinka, blodgrapemarmelad, bröd på Möllans Ost.
Feta, oliver, yoghurt, frysta pajer med spenatfyllning och olivolja på Egeisk Import
Lufttorkad karré, bondekorv, cevapcici, friterat fläsk, pancetta och Lutenica hos Mladen.
Samt granatäpplejuice på Palmyras livs.

Så ikväll skall vi ha kräftor med parmesanostpaj, bröd, ostkuber och skinka till kvällsmat. Kanske jag värmer en spenatpaj också. (Minnesanteckning: 190 grader i 40 minuter). Kanske efter Tösen somnat om hon fortfarande inte mår bra. Annars kan hon sätta i sig en halv parmesanpaj själv.

I morgon blir det nog fyllda paprikor på köttfärs uppblandat med såsen från köttgrytan från igår som blev över. Serverat med ris.

På söndag skall jag testa att göra en riktig Spaghetti Carbonara från Nigellas How to Eat.
Med pancetta från Mladen och tryffelspaghetti från Möllans Ost (den har stått i skafferiet tillräckligt länge nu) skall det nog bli riktigt gott.

Jag har en förhoppning om att vi skall kunna äta ur vårt skafferi ordentligt innan vi flyttar så vi slipper flytta en massa saker. Och om skafferiet och frysen är lagom tomma till Bebisen kommer så kan jag få plats att göra färdiga middagar och frysa in. Eller kakor.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...