måndag, augusti 01, 2005

Falukorv med pesto och lök

I kväll åt vi improviserad falukorvsgratäng med lök och pesto.



1 Deli Falukorv (600 g)
2 stora rödlökar
Pesto (jag använde originalpesto, men man kan ju variera sig lite om man vill, Zeta har en smaskig pesto på grillad paprika)
skivad eller riven ost med lite smak

Skiva korven och löken i cm-tjocka skivor. Lägg en korvskiva på varje lökskiva och kleta på lite pesto på korven. Varva snyggt i en gratängform. Se bild.

Peppra och salta efter smak.

Täck korven med ost. Lite mozarella på toppen sitter inte dumt om man har det att tillgå.

Gratinera 20-30 minuter i 225 graders ugn. Man ser när det är klart, osten skall bubbla och ha en läcker guldgul färg.

Servera med nykokt pasta, mer pesto och riven ost samt en god sallad. Vi hade tomat- och löksallad till.



Passade bra för Bebisen också.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...