Coop hade recept på chokladtryfflar med ädelostfyllning denna vecka ... det låter ju bara så smaskigt att man måste prova.
25 st
Ingredienser
1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker eller 2 tsk snabbkaffe och/eller
1 msk konjak eller whisky
100 g ädelost
Garnering:
kakao
Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och ta kastrullen av värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
Rulla små kulor av osten.
Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund. Rulla kulorna i kakao. Lägg ev kulorna i pappersformar.
Förvara dem svalt i burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar