måndag, januari 18, 2010

Äntligen hemma!

I julas spånade Rickard och jag ihop en möjlig lösning på våra möbleringsproblem.

Vi hade en "formell" matplats som användes bara när vi hade gäster. Däremellan var det bordet oftast belamrat med prylar. Teckningar, sticke, sygrejor, böcker och framför allt ren tvätt.

Jag har alltid haft en extra, "fin" matplats när jag växte upp och vi möblerade med en sådan av gammal vana när vi flyttade in.

Det var så bra med ett oömt furubord som vardagsmatplats när man har en liten bebis, men Sofia är ju stor flicka nu och bankar inte i bordet på samma sätt längre.

Så vi bestämde. Furubordet monterades ner och sattes upp på vinden. Finbordet i björk flyttades till köket och vi behöll de gamla furustolarna men skulle se oss om efter nya.
De gamla finstolarna kastades på tippen. Rottingsitsarna hade gått sönder och de var inte så bekväma att sitta på.

20100103_img009

Därefter gick vi på vitrinskåpet. Min finservis packades ner och ställdes upp på vinden och på så sätt kunde vi montera av en sektion på vitrinen och ställa den på ytterväggen där soffan stod innan.
Skänken fick fint plats bredvid under fönstret, och (när granen kom bort) blev det en mysig sittplats med två sköna fåtöljer.

20100104_img001

På andra väggen satte vi först soffan och planerade för att ha två Billy-bokhyllor på väggen där vitrinen stod, men när det var på plats och Rickard funderade vidare kom vi fram till en ännu bättre lösning.
Soffan flyttades 30 cm från väggen och fyra Billy-hyllor fick plats där. Två till där vi hade tänkt från början.

Äntligen fick alla böcker vi har plats. Dessa har varit nerpackade och inställda under trappan i klädkammaren sedan vi flyttade in för snart tre år sedan.

TV:n vände vi mot soffan och därmed kan inte Isabel sitta vid matbordet och smygtitta på tv. Ännu ett plus.
Soffbordet flyttas regelbundet mellan soffan och läshörnan. Ibland behöver vi det till kaffekoppen i soffan och ibland vid läsfåtöljerna.

Både Rickard och jag frågade oss varför vi inte möblerat såhär redan från början, för det är så mycket mysigare.
Sommarens projekt är (nog) att isolera och förbereda inredningen på vinden. Dessutom skulle jag vilja ha ett trädäck på terassen och jag vet Rickard är sugen på en carport.

Just nu ägnar vi vintern och den kommande våren till att planera. Vilket är minst lika roligt

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...