onsdag, augusti 17, 2005

Vaniljkaka

Jättegod och enkel kaka. Litet minus att den skall kallna, men den kan faktiskt serveras lite ljummen också. Fast allra godast blir den kall.

vaniljkaka_2

Kaka
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten (ej kokande)

Fyllning
1 dl mjölk
125 g smör (funkar inte bra med flytande margarin)
4 msk vaniljsocker (mindre om du använder Vanilla)

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl med bakpulver och sikta ner. Tillsätt det varma vattnet.

Häll smeten i smord brödad form som rymer ca 2 l. Baka i 200 grader i 35-40 minuter.

Medan kakan är i ugnen gör du fyllningen.

Lägg smör och mjölk i en kastrull och smält samman. Sjud allt ca 2 minuter tills det tjocknat lite. Tag det från värmen och låt svalna. Blanda i vaniljsockret. Om blandningen är för varm när vaniljen blandas i kan det smaka beskt.

Tag ut kakan om den är torr i mitten. Dela i två delar och häll fyllningen på varje halvas insida. Lägg ihop halvorna och låt kakan kallna helt innan servering.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...