I förra veckan gjorde jag chokladmuffins.
16 st
2 ägg
2 dl socker
75 g mörk choklad, grovt hackad
2 dl smör eller margarin
3 dl vetemjöl
Rör ägg och socker så det blandar sig. Blanda i den hackade chokladen, ju högre kakaohalt desto bättre så klart. Rör i smält eller flytande margarin och mjöl så det blir en slät smet.
Skeda ut smeten i muffinsformar, fyll formen till ca 2/3. Det blir ungefär 16 st.
Grädda i 175 grader i drygt 15 minuter. Muffinsen behöver inte ha jätte mycket färg och de pöser inte upp eftersom det inte är bakpulver i degen.
Muffinsen är allra godast kalla när chokladen stelnat igen.
De borde bli helt ok med hackad, vit choklad i också. Kanske man skulle lägga i en matsked kakaopulver då för färgkontrasten ... något att testa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar