måndag, augusti 01, 2005

Chokladmuffins

I förra veckan gjorde jag chokladmuffins.



16 st

2 ägg
2 dl socker
75 g mörk choklad, grovt hackad
2 dl smör eller margarin
3 dl vetemjöl

Rör ägg och socker så det blandar sig. Blanda i den hackade chokladen, ju högre kakaohalt desto bättre så klart. Rör i smält eller flytande margarin och mjöl så det blir en slät smet.
Skeda ut smeten i muffinsformar, fyll formen till ca 2/3. Det blir ungefär 16 st.

Grädda i 175 grader i drygt 15 minuter. Muffinsen behöver inte ha jätte mycket färg och de pöser inte upp eftersom det inte är bakpulver i degen.

Muffinsen är allra godast kalla när chokladen stelnat igen.

De borde bli helt ok med hackad, vit choklad i också. Kanske man skulle lägga i en matsked kakaopulver då för färgkontrasten ... något att testa.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...