måndag, november 15, 2010

House of Pestilence

Härhos Chez Andersson ör det sjukdom som gäller för tillfället.

Sofia hade 39 grader natten till fredag förra veckan så då var jag hemma med henne (Rickard var bortrest så det var liksom inget att välja på). Natten till söndag fick sedan Isabel feber och kräkte ner sängen (Joy!).

Båda två har haft ont i halsen när de svalde och varit svullna och röda. Så igår kväll var Sofia rödprickig på magen och allting pekade på scharlakansfeber.

Så idag satte jag upp mig i telefonkö på Vårdcentralen innan frukost och fick sedan rådet att komma på infektionsmottagningen kl 10.

Jag befarade att det skulle ta tid så tjejerna fick ta med sig vattenflaskor, var sin bok och två leksakskataloger som lägligt nog kom i posten igår.

Det tog inte så lång tid som jag trodde men de var tillräckligt otåliga. Först väntan på att bli inkallade sedan väntan på att få besked av infektionssköterskan. Sedan fick vi vänta på doktorn för att få ett recept och tillsist fick vi vänta på Apoteket för att få ut medicinen. Två flaskor Kåvepennin. En var.

De tyckte medicinen smakade riktigt illa, men båda har varit jätteduktiga och tagit den i alla fall.

Som lök på laxen och grädde på moset kom Ricakrd sedan hem efter lunch med 40 graders feber och halsont.
Seminariet han skulle hållit i imorgon förmiddag fick en kollega ta över. Och jag fick hota med att ringa till hans mamma för att övertyga honom om att det inte är en bra ide att köra till Göteborg imorgon eftermiddag för att hålla samma seminarie där på onsdag och sedan ta ännu en roadtrip till Jönköping för ett fjärde seminarie på torsdag.
Om det är spännande att titta på Simpsons på tv med 40 graders feber skall man inte sätta sig bakom ratten i 30 mil.

Så imorgon skall jag stanna hemma med flickorna. I alla fall på morgonen. Sofias dagis skall ta gruppfoto och jag hade gärna sett att hon var med. Infektionssköterskan sa vi borde avstå men doktorn sa det kunde vara ok.
Jag känner mig lite kluven - vi får se hur vi gör.

1 kommentar:

Karin sa...

Usch, läskigt o jobbigt med sjukdomar... Jag ska minsann delta i seminariet i morgon och hade sett fram emot Rickads presentation. Men någon annan får hoppa in i hans ställe då... Hm, nä, jag hade inte blivit glad om en som just startat sin antibiotikakur kom på dagisfotot... om det inte tas utomhus. Men jag är lite överdrivet känslig mot sjukor. I helgen vill Malin leka med en med springmask och det drar jag mig för fast jag inte borde. Stackars barn som dels har mask i magen, och dels kompisars mammor som vill hålla kompisarna borta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...