lördag, augusti 05, 2006

Sommarhelg

Första helgen efter första jobbveckan. Skönt.

Vi gick upp relativt tidigt och stoppade Tösen full med havregrynsgröt (lyxgröt kokt med torkad frukt) och åt var sin macka innan vi gjorde oss i ordning och gick till Torget för att handla frukt och grönt.

På Egeisk Import blev det marinerade svarta oliver, en stor bit fetaost och ett paket fillodeg (för framtida köksexperiment).

På Möllans Ost blev det 1,5 hg Jamon Bodega, 4 skivor Cecina (lufttorkat oxkött från Italien) en rejäl bit Gruyere och en bit Magré (för frukostmackan).

På torget inhandlades majskolvar (5 för 20 kr, priserna sjunker!), potatis, morötter, paprika och lök samt körsbär till Mormor.

Innan vi travade hem blev det ett besök på Wästchark för att köpa tekorv (milt kryddad korv till Tösen), Sremska (starkt kryddad korv till oss) och ölkorvar (ännu starkare kryddad korv) samt fläskkotletter till oss imorgon.

Slutligen fick vi med oss två sesambröd från Nansis bageri och frukost/lunchen var fixad.

Väl hemma gjorde jag fetaostkräm (feta, pressad vitlök, torkade medelhavskryddor t ex oregano, timjan, citronsaft och för att göra det lite magrare, en klick philadelphiaost), skivade korvarna och skar upp brödet. Sedan åts det tills det sprutade ur öronen på oss. Sesambrödet är utsökt med fetakräm och korv, men går precis lika bra att äta med lite mjuk honung på.

Perfekt helgmorgon.

Just nu ligger Tösen i sängen och har somnat efter en eftermiddag hos mormor och morfar.
Fläskkotletterna ligger i marinad till imorgon (olivolja, vitlök, salt, peppar, oregano och basilika (färsk från balkongen) och pressad citron), skall ätas med kokta majskolvar och bröd. Mums.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...