Det blev ett besök på Möllans Ost igår kväll.
Härligt len San Danielle-skinka med ett Pan di Casa. Till det en krämig Cabrales, en nästan smältande Altesse och tjocka skivor av Gryuere och Appenzeller. Kan man få en smaskigare kvällsmat?
Mutade maken med marinerade oliver från Egeisk Import. Där köpte jag även fetaost till helgen och fillodeg till fredagens bröllopsdagsmiddag. (Fräst färsk spenat med lök och vitlök på en brynt kycklingfile, kanske med en klick Cabrales. Allt inbakat i ett par lager fillodeg. Serverat med en krämig risotto kanske, eller ris. Vi får se.)
Bebisen visade klart på intresse att smaka på läckerheterna, men det mesta av maten var i saltaste laget för en ettåring. Hon fick nöja sig med att provsmaka brödet. Tyckte dock det var ett gott tecken inför kommande kulinariska upplevelser. Hoppas hon inte blir kräsen.
Kvällsmaten ikväll får nog bestå av sallad av något slag. Brödet, skinkan och osten räckte till lunch idag, och när man lade till ett kvarts kilo vindruvor, en fjärdedels nätmelon, en kvist tomater och en bit gurka så står man sig nog ett bra tag.
Funderar fortfarande på helgens tunnbrödsrullar. Fastän det är mer jobb och mer pengar är jag mest sugen på rullar med rostbiff och potatis. Det står och väger för tillfället. Måste leta upp receptet och se vad som verkligen behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar