När Bebisen somnat på kvällen och lugnet lagt sig tittar vi på varandra och säger i kör.
Vad skall vi äta?
Oftast har vi planerat något i förväg, men ibland blir det inte så.
Igår kväll bestod kvällsmaten av Fjällyoghurt med hjortron (Sveriges bästa yoghurt, men varför måste den vara så fet?) och mackor på Guldkorn från Pågen. Till det Brämhults tropiska juice och en bit brie.
Ikväll skall det bli andra bullar.
En bit Chevre (tyvärr den billiga snabbköpsvarianten) ligger på vänt i kylen hemma. Till det baguette, lite honung och kanske ett par valnötter om jag får tid att sticka inom affären och handla. Lägg allt i en bit baguette och värm i smörgåsgrill och servera en grönsallad till. Supersmaskens.
Lite sugen på Parmaskinka och Taleggio måste jag erkänna att jag är. Ett besök på Möllans ost i Malmö måste nog planeras in en dag.
Ett besök på Möllan innebär oftast också ett besök på Nasims bageri för lite sesambröd. Till det starka korvar i tunna skivor från Wästchark på hörnan och fetaostkräm med massor av vitlök och citroner, gjort på feta från Egeisk Import. Ett besök här är en resa jorden runt och det är inte bara en klyscha.
Lammracks med rostade rotfrukter och fetaostkräm är nog favoriten för tillfället.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar