måndag, juli 11, 2005

Kalasmat

Till helgen skall vi fira Bebisens första födelsedag.

Själva födelsedagen infaller på fredag. Men då infaller även vår 5-åriga bröllopsdag. Så släkt undanbedes den dagen. En lyxig kvällsmat för alla tre bör stå på menyn den dagen.

På lördag kommer istället mor- och farföräldrar. Då skall det bjudas på tunnbrödsrullar i Folkets Park. Jag funderar fortfarande på vilken fyllning jag skall välja. Helst skall det gå fort att fixa. Men det skall ju vara gott också.

Just nu är tonfiskröra med keso och lök högst upp på listan. Men jag funderar fortfarande på att bjuda på en variant med potatis, rostbiff, äpple och pepparrotsdressing. Supergott, men lite mer jobb.

Istället för födelsedagstårta skall vi bjuda på vaniljglass med hallon och chokladsås. Tårtan får vänta till nästa år. (Men då skall det bli jordgubbstårta.)


På önskelistan över köksattiraljer ligger högt upp just nu en "hushållsassistent" så jag kan baka bröd och bullar. Senaste numret av Allt om Mat hade ett par smaskiga recept på hallonbullar med socker. Men att röra till bulldeg för hand är i tyngsta laget när det är 30 grader ute. Elvispen skulle kunna användas med degkrokarna, men den är nyinköpt efter att den gamla dog en plågsam död efter att ha tvingats göra för mycket potatismos.

Oftast infaller min bakiver (kakor, bullar, muffins you name it) med mina perioder av avhållsamhet. Ett tresiffrigt resultat på vågen skall fixas till nu under sommaren är tanken, och naturligtvis fylls tidningarna av recept på fruktkakor och fruktpajer, muffins av alla slag, cheesecake, matbröd och annat smaskigt. Dilemma.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...